søndag 22. mars 2009

Kyllingburgere

600 gram kyllingkjøttdeig
1 eggehvite
2 ss fiskesaus
2 fedd hvitløk
4 vårløk
6 ss søt chilisaus

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og bland. Form til burgere (deigen blir litt løs). Stek burgerne ca. 2-3 minutter på hver side. Server med stekte grønnsaker og ris (+ litt søt chilisaus og koriander om du liker det).

Grove rundstykker

3,5 dl vann
300 gram hvetemel
100 gram havregryn
100 gram sammelt hvete, grov
50 gram gresskarkjerner + ekstra til strø
ca. 3 gram havsalt
25 gram gjær

Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann. Kjør deigen ca. 4 minutt på sakte fart. Øk hastigheten og kjør i 6 minutter til, samtidig som du har i resten av vannet. La deigen heve ca. 1 time. Del i 12 boller og pensle med vann og gresskarkjerner. La de heve før de stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 12-15 minutter (13 minutter i min ovn) til de er gyldne.

søndag 15. mars 2009

Rød currysaus

2-3 ts rød currypaste
1 boks kokosmelk
2 kaffirelimeblader
1-2 ss peanøttsmør
fiskesaus

Lynstek currypaste i litt av kokosmelken, ha i resten av kokosmelken, limeblader og peanøttsmør. Kok opp og la det koke et par minutter. Smak til med fiskesaus (forsiktig forsiktig..). Server med thaibasilikumblader ev. fersk koriander om ønskelig.

Mokkamuffins

Ingredienser:
200 g mykt smør
100 g sukker
2 stk egg
250 g hvetemel
1 ss kakao
2 ts bakepulver
1 pl mørk kokesjokolade
1 dl sterk kaffe
1 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker lyst og luftig, tilsett ett og ett egg. Bland sammen det tørre og grovhakket sjokolade og bland sammen kaffe og yoghurt. Tilsett melblandingen vekselvis med kaffe og
yoghurtblandingen i deigen. Fyll i muffinsformer og stek midt ovnen ved 180 ºC i 15 minutt (da får de akkurat litt rå kjerne. Stek noen minutt lenger om du ikke ønsker det).

Scones

Ingredienser:
240 gram hvetemel
1/2 ts natron
1 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
50 gram mykt smør
1,5 dl melk
1 lite revet eple (kan sløyfes)
ev. egg til pensling

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader (180 grader hvis det er en varmluftsovn). Ha mel, natron, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Skjær smøret i mindre biter og smuldre det i mel med fingrene.
Bland melk og revet eple. Ha det i skålen med melblandingen og kna sammen deigen.
Hell deigen på bordet og trykk den flat (3-4 cm tykk). Stikk ut sirkler med glass eller skjær i firkanter med en kniv dyppet i mel. Legg sconsene på en stekeplate med bakepapir. Pensle ev. med sammenpisket egg. Stek i midten av ovnen i 12-15 minutt.