lørdag 20. februar 2010

Chili Con Carne

2 medium løk
1 hvitløksbåt
Olivenolje
2 strøkne teskjeer chilipulver
1 toppet skje malt spisskummen (eller knuste spisskummenfrø)
Salt og pepper
500 gram oksebog, finhakket (eller bruk samme mengde kjøttdeig)
200 gram soltørkede tomater (dersom du ikke får tak i soltørkede tomater i olje, legg den i olje selv,
bruk en helt vanlig olivenolje)
1 rød chili (renset for frø)
2 bokser hermetiske tomater (hver på 400 gram)
½ halv kanelstang
cirka 1 dl vann
2 bokser hermetiske røde bønner (hver på 400 gram), avrent

Det aller beste er å bruke ovn metoden. Varm ovnen til 150 grader.

Hakk løk og hvitløk i en food processor, og stek det mykt i litt olivenolje. Tilsett chilipulver og malt spisskummen og litt salt og pepper. Kutt opp kjøttet i en food processor (ikke kjøttdeigen), og tilsett
det i pannen. Ha soltørkede tomater og chilien med litt olje i en food processor og kjør det til en løs
pasta. Ha i kjøttblandingen sammen med tomtatene, kanelstangen og cirka 1 dl vann. Smak til med
salt og pepper. Kok opp og ha i en ildfast gryte i ovnen og kok i 1,5 time (eller kok på svak varme i
1,5 time). Tilsett de hermetiske bønnene etter en time. Retten smaker aller best om du lager den en
dag før du skal servere den.

Kilde/inspirasjon: Jamie Oliver

Ingen kommentarer: