torsdag 24. mars 2011

No-knead bread

500g hvetemel
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
400 ml vann (vannet skal være et sted mellom kaldt og lunkent)

Bland alle ingrediensene og legg det i en bolle med lokk til heving. La deigen heve 12-20 timer. Brett deigen og form et rundt brød, og la den hvile to timer til. Etter 1,5 time settter du ovnen på 250 grader og setter en form med lokk i ovnen (veldig viktig at den har lokk), og la ovnen gå opp. Ta ut den varme formen og legg i brødet. La det steke i 30 minutter med lokk. Ta av lokket, sett ovnen ned til 220 grader og stek brødet uten lokk i 15 minutter. Ta ut brødet og la det avkjøle på rist. Oppbevar det avkjølte brødet i et rent håndkle.

Se gjerne denne videon: http://matpaabordet.blogspot.com/2011/01/no-knead-bread-bak-brd-i-helgen.html
3 kommentarer:

Viola sa...

Hei!

Det var et flott brød.. Jeg har akkurat holdt opp å bruke hvitt mel jeg, men fant en fin vaffelrøre her inne hos deg, som jeg nå holder på å prøve ut, men hvor mange egg skal det være i den?
Din oppskrift i innlegget "Vafler uten hvetemel" (6. mars 10)

Dagens vaffeldag i dag fant jeg ut.. :)

Gourmetia sa...

Hei, ser ut som det har skjedd en liten glipp der.. Beklageligvis husker jeg ikke hvor mange egg det var, men det går sikkert fint å prøve med ett egg og legge til når du ser konsistensen på røra....

Mat på Bordet sa...

Hei! 2xina har startet www.matbloggsentralen.blogspot.com hvor vi prøver å samle alle bloggere som skriver om mat. Hvis du har lyst at din blogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen eller facebook siden.