søndag 17. januar 2016

Eltefritt brød med helkorn og havregryn

300 gram hvetemel
100 gram grovt hvetemel
50 gram helkorn rug eller helkorn hvete
75 gram havregryn
25 gram fint rugmel
1/4 ts tørrgjær
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
5 dl lunkent vann

Rør sammen det tørre og rør inn vannet. Deigen blir ganske løs. Hev i 12-18 timer.

Ha godt med mel på et bakepapir og hell røra over. Brett deigen noen ganger og hvelve bakebollen over (lurt å bruke en stor bolle). La det heve ca 1,5 time.

Når det er cirka en halv time igjen av hevetiden, sett en ildfast form med lokk i ovnen og sett ovnen på 250 grader. Løft deigen forsiktig over i den varme formen, sett på lokket og la det steke i 30 minutter. Slå ned temperaturen til 225-230 grader. Ta av lokket og la brødet steke videre i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer: