tirsdag 18. august 2009

Gulrotsuppe

Et resultat av "man tager hvad man haver..". Tilsett litt mindre vann og du har en nydelig gulrotmos til fisk el.

2 stk gulrot
1 søtpotet (de varierer jo veldig i størrelse, men tilsvarende 1 stor vanlig potet?)
ca. 100 gram knollselleri (sellerirot)
1 medium rødløk
1 båt hvitløk
½ ss olje
1 ss revet frisk ingefær (eller cirka 1 ts ingefær på boks...selv om det er litt juks)
2,5 ss grønnsaksbuljong på flaske
6 dl vann (mindre om du skal lage mos)
salt (smak før du salter, buljongen er ganske salt)
kajennepepper

Fremgangsmåte:
Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje
noen minutter uten at det tar farge. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.
Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Smak ev. til med salt og en liten dæsj kajennepepper (forsiktig!).

Ingen kommentarer: