mandag 14. juni 2010

Grove rundstykker med gresskarkjerner

25 g gjør
5 dl lunkent vann
1 ts sukker eller sukrin
1 ss olje
1,5 ts salt
200 g gramhamsmel (kan erstattes med fiberbakst)
200 g grovt speltmel
200 g fint speltmel
2 dl gresskarkjerner

Rør gjæren ut i lunkent vann. Rør inn mel, salt, sukker og olje, og tilslutt halvparten av gresskarkjernene. Deigen skal være løs. Hev deigen i cirka 45 minutter. Bruk en skje og fordel deigen i 12 store klumper på en stekeplate. Strø resten av gresskarkjernene over.

Etterhev i 15-20 minutter. Stek ved 225 grader i cirka 25 minutter, dekk til med aluminiumsfolie om de blir for mørke. Avkjøl rundstykkene på rist.

1 kommentar:

swimzy sa...

Åhh disse ser nydelig ut:)