søndag 23. februar 2014

Kyllingkraft

1 stk Stangekylling deles i 2 bryst, 2 lår og 2 kyllingvinger. Kyllingbrystene kan eks brukes til kyllingburger. Lår og kyllingvinger kan eks brukes til langstekt kylling med hvitløk.

Skroget deles i to og innmaten fjernes. Skyll og tørk. Legg skroget i en kjele og hell over kaldt vann som dekker hele kyllingen. Kok opp og skum av, særlig rett før og rett etter oppkok - dette for en klar og ren kyllingkraft.

Når kyllingkraften har kokt opp tilsetter du grønnsakene
- 2 gulrøtter (skrelt og i biter)
2 store gule løker (skrelt og i biter)
0,5 sellerirot (skrelt og i biter)
1 purre (rens og del i biter)
10 hele pepperkorn
3 store laurbærblad
en neve fersk timian

Tilsett til kraften og la det koke ca en times tid. Sil av kraften. Kraften skal deretter putre i 2-3 timer for å få en konsentrert smak. Avkjøl og frys i porsjonspakker.



Ingen kommentarer: