lørdag 15. februar 2014

Musli

150 gram store havregryn
100 gram lettkokte havregryn
125 gram grove speltflak
75 gram solsikkefrø
50 gram linfrø
50 gram mandler (hele med skall)
2-3 ss rapsolje
1,5 ss smør
1 ss sirup
2 ss honning
1 ss sukker
ca. 50-70 gram blanding av tørkede tranbær og rosiner (nb. skal ikke stekes)

Bland korn, frø og nøtter i en stor bolle, og ha i oljen. Smør, sirup, honning og sukker varmes/smeltes i en gryte til sukkeret er helt oppløst. Bland inn i kornblandingen og spre utover en stor langpanne. Jeg har 90 cm bred plate, så da dekker det hele plate. Dersom du har vanlig ovn må steketid tilpasses.

Jeg steker ved 130-140 grader i tilsammen 30-35 minutter. Rør etter 10, 20 og 30 minutter (eventuelt 5 minutter til dersom den ikke er ferdig ved 30 minutter). Bland inn tørkede bær og la blandingen avkjøles før den has på glass.

Ingen kommentarer: