torsdag 9. april 2009

Speltbrød (medium grove)

Fordeig
4 dl vann
1/2 dl appelsinjuice
300 gram sammalt spelt fin
250 gram sammalt spelt grov

1,5 dl vann (mulig du må tilsette 0,5 dl ekstra vann)
1 pakke gjær
450 gram siktet speltmel
1 ts salt
1 ts sukker

sesamfrø og valmuefrø

Bland sammen ingrediensene til fordeigen. Elt godt og la den hvile i 30 minutt. Varm vannet til 37,5 grader og rør ut gjæren i vannet. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bolle som fordeigen. Elt godt og la den heve i 45 minutt.

Form deigen til 3 brød - 1,5 liters former (eller du kan dele det opp slik at du får 6 emner, og legge to brød i hver form). Eller bruk 2 stk 2 liters former. Pensle med vann og dryss med sesamfrø og valmuefrø. Etterhev i 45 minutt. Stek på nederste rille i 40 - 45 minutt på 200 grader.

Ingen kommentarer: