tirsdag 3. august 2010

Pannacotta

Antall porsjoner: 6

Ingredienser: 
6 gelatinplater
1 vaniljestang ev. tilsvarende mengde vaniljepulver uten sukker
7 ½ dl kremfløte
100 g sukker


Bringebærsaus:
1 pakke frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft (kan utelates)



Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.Legg platene ved siden av hverandre i en form eller lignende. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen. Skvis vannet ut av gelatinen og rør en og en plate inn i fløteblandingen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Kan lages 1-2 dager før servering.



Kilde: Aperitif

Ingen kommentarer: