fredag 27. august 2010

Appelsinstekt andebryst med selleripuré og røstipoteter

4 porsjoner

2 andebryst
Saften fra 0,5 appelsin
Revet skall fra 1/4 appelsin
1 ts honning
400 gram sellerirot
0,5 dl fløte
litt meierismør etter smak
800 gram poteter
salt & pepper

Andebrystet: Rut brystene med en skarp kniv og brun de raskt i varm panne uten fett. Stek de ved ovn ved 80 grader til kjernetemperaturen er 56 grader. Rør sammen appelsinsaft, -skall og honning og pensle på brystene ved slutten av steketiden (når det gjenstår cirka 5 minutter).

Selleripuré: Skjær rota i passe store biter og kok de møre i vann. Hell av vannet og mos sellerien med en stavmikser. Kjør til puré mens du tilsetter fløten. Tilsett meierismør etter smak, salt & pepper.

Røsti: Skrell potetene og riv dem grovt. Press ut væsken. Krydre med salt og pepper. Lag en flat kake (ca. 2 cm tykk) og stek potetmassen i smør på middels varme i en stekepanne.

Ingen kommentarer: