fredag 10. september 2010

Granola

Dette blir en stor porsjon, halver den gjerne. Tyrkisk yoghurt med granola..nam nam..


250 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram hakkede mandler
50 gram sesamfrø
50 gram kokos
50 gram tørkede tranebær
50 gram hakkede hasselnøtter
25 gram brunt sukker
1/3 ts salt
ev. litt tørket fiket i biter eller rosiner

1 dl vann
1 ss honning
2 ts smør

Bland det tørre i en stor bolle (anbefaler at tørket frukt tilsettes når blandingen er stekt). Varm vann, honning og smør i en kjele slik at honningen smelter (ikke koke). Bland det våte i det tørre og rør godt sammen. Stek ved 140 grader i ca. 20 minutter. Rør rundt noen ganger underveis slik at blandingen får en jevn farge. Tilsett tranbær, tørket fiken, rosiner el. Oppbevares i et stort glass.



Kilde: Halvtomtglass

Ingen kommentarer: