fredag 12. november 2010

Grove rundstykker

Del 1
100 gram grove havregryn eller speltflak
50 gram solsikkefrø
25 gram linfrø
25 gram sesamfrø
2,5 dl varmt vann

Bland alle ingrediensene og la det stå en times tid.

Del 2
200 gram sammalt hvete, fin
150 gram sammalt rug, grov
ca. 500 gram hvetemel
1 ts salt
20 gram gjær (jeg bruker lite gjær og hever lenger; øk om du har dårlig tid)
6 dl lunkent vann
1 ts honning (kan utelates)

Bland ingrediensene i del 2 i en kjøkkenmaskin og bland inn deigen fra del 1. Jeg tar ikke alt hvetemelet med en gang, og tilpasser heller når jeg ser konsistensen på deigen. Kjør deigen i kjøkkenmaskinen ca. 10 minutter. Deigen kan godt være litt klissete. Hev i 45 minutter til 1,5 time (lenger hevetid til mindre gjær du bruker).

Elt deigen og bak ut rundstykker. Dersom deigen er litt klissete er det lurt å bruke litt olje (f.eks rapsolje) på hendene, da går utbakingen som en drøm. La rundstykkene heve i ca. 45 minutter og stek de ved 220 grader i 10-15 minutter.

Ingen kommentarer: