lørdag 25. juli 2015

Eltefrie rundstykker

1 kilo hvetemel
ca 100 gram havregryn
ca. 100 gram helkorn hvete eller helkorn rug
ca. 200 gram grovt hvetemel/grahammel eller en blanding av 150 gram grovt hvetemel og 50 gram rug
1/4 ts tørrgjær
0,5 ts sukker
0,5 ts salt
ca 1,1 liter lunkent til kaldt vann

Bland det tørre og ha i vannet. Bland godt til en relativt løs deig. Ha i mer vann eller litt mer mel for å tilpasse deigen. Dekk med plast og la det heve 10-15 timer i romteperatur.

Ha litt mel på bakebordet og hell deigen over. Strø litt mel på toppen og bruk en slikkepott for å samle/elte deigen. Rull ca 25 rundstykker og legg på en bakeplate med bakepapir. La heve ca 30 minutter og stek ca 15 minutter ved 230-250 grader (tilpass din egen ovn). Rundstykkene skal være lett gyldne på toppen og en hul lyd når du banker under rundstykkene. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: