lørdag 30. oktober 2010

Speltfoccacia

Veldig god foccacia, men som bildet viser så ble den noe ujevnt stekt (oppblåst på midten). Kan sikkert være lurt å prikke deigen litt før den settes i ovnen.

4,5 dl lunkent vann
0,5 dl appelsinjuice
ca. 730 gram siktet speltmel
1 ts salt
25 gram gjær (øk til 50 gram om du har dårlig tid)

olivenolje
havsalt eller maldonsalt
tørket rosmarin (eller frisk om du har)

Bland lunket vann med gjær og bland så dette i en kjøkkenmaskin sammen med øvrige ingredienser. La kjøkkenmaskinen gå 5-10 minutter. La deigen heve ca. 60 minutter (jeg brukte mindre enn 25 gram gjær og lot den stå i minst to timer). Elt deigen litt og trykk den utover en langpanne, slik at den dekker nesten hele panna. La den heve i 30-40 minutter.

Lag groper i brødet og hell over olivenolje, strø med havsalt eller maldonsalt, samt rosmarin. Stek ved 225 grader i cirka 15 minutter (sjekk at brødet er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. Hører du en "hul lyd" er brødet ferdig. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer: