søndag 20. desember 2009

Linsesuppe med chili

200 gram røde eller gule linser
1 stor løk, hakket
1 stor rød chili skåret i små biter
1 rød eller gul paprika
2 ss olje til å steke i
1 ts spisskummen
3 middels store poteter skåret i skiver
1 liter vann
1 boks (400 gram) knuste tomater
5 ss grønnsaksbuljong på flaske (eller 1-2 grønnsaksterninger)
1 ts salt
1 hakket hvitløksfedd

Legg linsene i bløt i kaldt vann i cirka 2 timer. Slå av vannet og skyll linsene. Fres løk, chili og paprika i noen minutter i olje. Tilsett spisskummen, poteter, vann, tomater, linsene og buljong. Kok alt under lokk i cirka 30 minutter. Smak til med salt. Rør inn hakket hvitløk.
Dersom du ønsker en litt mer "spicy" variant kan du tilsette mer fersk chili eventuelt tørket chili.

Ingen kommentarer: