søndag 17. oktober 2010

Lammeskanker med sellerirotpuré

2 lammeskanker
2 ss krydderblanding av rosmarin, oregano, koriander og chili; ca. 1 ts av de to første og ca. 1/2 ts av de to siste).
1 ss hvetemel
olje
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd
1 gulrot i små biter
0,5 liten kålrot i små biter
1 boks hermetiske tomater (plommetomater om du får tak i)
0,75 dl tørr hvitvin
litt fersk timian
smak til sausen med litt rosmarin og oregano (tørket)
salt og pepper

Sellerirotpuré
1 sellerirot
litt matfløte
litt mererismør
salt og pepper

Gni lammeskankene godt inn med salt og nykvernet pepper. Ha litt olje i krydderblandingen og rull kjøttstykkene i blandingen, press det godt inn i kjøttet. Dryss mel over og brun kjøttet i en stepanne med litt olje (ev. olje og smør) på høy varme. Legg lammeskankene i en ildfast form. Fres løk, hvitløk, gulrøtter, kålrot over middels varme noen minutter. Hell over hvitvin og kok opp før tomatene tilsettes. Kok sausen litt inn og smak til med litt rosmarin og oregano. Hell grønnsaksblandingen over lammeskankene. Sett lokk på formen og stek ved 175 grader i 2 timer. Vend kjøttbitene av og til. Kjøttet skal løsne lett fra bena når det er ferdigstekt.

Rens og skjær selleriroten i små biter. Kok ca. 5-7 minutter (til den er mør). Hell av vannet og lag puré med en stavmikser. Ha i litt matfløte og meierismør. Rør godt inn. Smak til med salt og pepper.


Kilde: Maison mat og vin

1 kommentar:

swimzy sa...

Åhh dette ser nydelig ut :)