onsdag 16. oktober 2013

Grove pitabrød

  • 150 g havregryn, males fint i foodprocessor eller kvern
  • 500 g fullkornmel
  • ca. 300 g hvetemel
  • ca. 15 g fersk gjær
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 4 1/2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 dl rapsolje

  • Bland det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Rør ut gjæren i lunken væske og bland i det tørre. Rør til en smidig deig. Dekk til med plast og la det heve en times tid.

    Ha deigen på bakebordet og del den i to emner. Del hvert emne i 10-12 og rull til boller. Trykk bollene flate og kjevle til runde og flate leiver. Prikk brødene før de settes til heving 20-30 minutter. Stek på 225 grader midt i ovnen i 9-10 minutter. Avkjøl på rist og dekk brødene med klede.

    Ingen kommentarer: