mandag 21. oktober 2013

Rundstykker med epler

5 dl blanding av melk, vann, syrnet melk (50/50 melk og vann er bra)
1 pakke tørrgjær (eller litt tørrgjær og litt ferskgjær)
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
2 epler, revet
4 ss rapsolje
2 dl malte grove havregryn/havregryn av spelt  (eller en blanding av havregryn og div frø)
250 g sammalt hvete grov
500-520 g hvetemel
vann til pensling
sesamfrø til pynt

Varm opp melk og vann til kroppstemperatur. Ha det tørre i en stor bakebolle og tilsett det våte. Elt godt sammen. Reguler med mer mel om nødvendig. Dekk bollen med plastfolie og et klede. La rundstykkene heve i 45-60 minutter. Bak ut ca 16 rundstykker og legg på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med et klede og hev i 30 minutter. Pensle med vann og strø over sesamfrø før du steker rundstykkene. Stek ved 225 grader i 12-15 minutter.

Ingen kommentarer: