torsdag 18. mars 2010

Rekepanne

1 løk
4 fedd hvitløk
litt fersk ingefær
1 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander
2 ts malt gurkemeie eller 1 ts safran
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk (ikke lettvarianten!)
1 dl mandler
3 ss mangochutney
0,5 - 1 ts chilipaste (om du bruker en mer "spicy" variant av mangochutnyen trenger du nok ikke chilipaste)
1 boks reker

Kok opp vann og hell over mandlene. La det stå i 10-15 minutter og ta så av skallet på mandlene. Kjør de i foodprocessoren til mel. Hakk løk og chili (eller bruk foodprocessoren). La krydrene surre i olje i et par minutter, ha så i løk og chili og la det surre noen minutter. Ha i resten av ingrediensene (bortsett fra rekene) og la gryta putre i cirka 15-20 minutter. Ha i rekene rett før servering.

Tips: Dersom du bruker reker på boks bør disse skylles i kaldt vann for å fjerne smaken av lake.

Kilde/inspirasjon: Mammas Kokebok

Ingen kommentarer: