tirsdag 30. mars 2010

Sukkerfrie påskekuler

Oppskriften gir 14 små kuler

1,5 dl malte cashewnøtter uten salt
0,5 dl usøtet kokosmasse
2 ss carobpulver (eller usøtet kakaopulver, da er det mulig du bør ta litt mindre enn 2 ss)
1 ss pinjekjerner
0,5 ss xylitol eller Sukrin (eller sukker, men da blir de ikke sukkerfrie ). Smak til om du ev. vil ha kulene søtere
0,25 - 0,5 dl appelsinjuice (neste gang tror jeg at jeg kommer til å bruke vann i stedet). Begynn med 0,25 dl væske og ha eventuelt i mer om massen blir tørr
1,5 dl dadler uten sten (sjekk for sten selv om står på pakken at de er uten; klok av skade)

Mal nøttene i en foodprocessor. Tilsett pinjekjerner, dadler, carobpulver og kokosmasse. Bland godt sammen. Ha i søtning og vann eller appelsinjuice. Kjør til deigen har samlet seg til en klump (blir den tørr har du i litt mer væske). Rull kuler og oppbevar i kjøleskapet. Kulene kan eventuelt rulles i kokosmasse.

 Kilde/inspirasjon: Kjernesunn familie

2 kommentarer:

swimzy sa...

disse hørtes gode ut, skal absolutt prøves ut:)

Gourmetia sa...

Gjestene likte de veldig godt, men jeg liker egentlig best disse: http://gourmetia.blogspot.com/2009/11/myntesjokoladekuler.html

eller http://gourmetia.blogspot.com/2010/03/mrk-sjokolade-med-mandler.html