onsdag 19. mai 2010

Spicy gryterett

En enkel og god gryterett. Server med pasta eller ris.

500 g kjøttdeig
1 løk, hakket
2-3 hvitløksfedd (gjerne mer), hakket
1 rød chili uten frø, hakket
1 boks cherrytomater (hermetiske)
1 ss tomatpuré
0,5 - 1 ss sambal oelek (chilipaste). Sterke saker, så begynn med 0,5 ss og smak til.
1 boks røde bønner (eventuelt kikerter), hell av laken og skyll.
1- 2 ts sukker
Salt& pepper
Friske urter (jeg brukte basilikum og koriander)

Stek kjøttdeigen, ha så i løk, hvitløk og chili og la det surre litt.Tilsett tomatpuré, vann og sambal oelek og bland sammen. Tilsett tomatene og bønnene. Tilsett litt vann om det blir for tørt. Smak til med sukker, salt og pepper. La det putre noen minutter. Hakket urtene og ha de i rett før servering.



Inspirasjon: Mammaskokebok

Ingen kommentarer: