torsdag 18. september 2008

Biscotti

100 gram mandler
250 gram hvetemel
1 ts bakepulver
240 gram sukker
2 egg
1 eggeplomme

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Rist mandlene raskt i en varm (tørr) panne. Hakk og avkjøl dem (jeg brukte foodprocessoren til hakkingen..). Miks sammen de andre ingrediensene i en foodprocessor og legg deigen på et melet bakebord. Elt inn de hakkede, avkjølte mandlene og del deigen i to. Rull dem til lange brød som passer på stekeplaten (25 cm lange og 5 cm brede). Stek brødene i 30-35 minutt, til de føles faste. Ta dem ut, avkjøl litt og skjær dem i skrå skiver, ca 1 cm tykke.

Senk temperaturen til 140 grader og stek kakene videre i 20-30 (jeg stekte de i 20 minutt) minutter til de er blitt tørre. Dekk med aluminiumsfolie om de begynner å bli mørke.

Ingen kommentarer: