torsdag 18. september 2008

Tomatsuppe

100 gram sellerirot
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
70 gram tomatpuré
1,5 boks tomater (á 400 gram).
Bruk for eksempel 1 boks plommetomater og en halv boks vanlige eller en type med hvitløk el.
0,5 liter vann med buljong
1 laurbærblad
salt og pepper
(1 rød chili om ønskelig)

Skrell sellerirot og skjær i små biter. Hakk løk og hvitløk. Surr selleri, løk og hvitløk i oljen i 4-5 minutter under omrøring. Tilsett tomatpureen og surr en kort stund til. Tilsett tomater, vann m/buljong samt laurbærblad og la suppen koke i 15 minutter. Fjern laurbærbladet og blend suppen. Smak til med salt og pepper. Tilsett brødkrutonger eller det du måtte ønske.

Ingen kommentarer: