torsdag 18. september 2008

Fiskecurry med reker

1 ts paprikapulver

2 ts gurkemeie

1 ts garam masala

400 gram hvit fisk (for eksempel torsk)

4 ss solsikkeolje

2 løk, finhakket

4 hvitløksfedd, hakket

5 cm ingefær, revet

1 ts sennepsfrø

1 boks tomater med hvitløk

3 dl kokosmelk

150 gram scampi

½ grønn paprika,hakket

½ rød paprika, hakket

1 ss hakket koriander til pynt

Bland paprikapulver, gurkemeie og garam masala. Gni inn fisken med halvparten av krydderblandingen, la det ligge en time. Varm olje i en stor panne og surr løk og hvitløk i ca. fem minutter, til den er gyllenbrun. Ha i ingefær, resten av krydderblandingen og sennepsfrø. Kok i to minutter. Tilsett tomater og 2,5 dl av kokosmelken. La sausen småkoke i 10 minutt. Ha i fisken og la det trekke i 5 minutt.

La deretter scampi og paprika trekke i sausen i fem minutter. Om scampiene er forkokte, legg de i rett før servering, ellers blir de seige. Smak eventuelt til med salt og litt sukker. Ha tilslutt i resten av kokosmelken og pynt med frisk koriander.

Ingen kommentarer: