ca. 1,2 kilo kyllinglår med skinn
6-8 middels store poteter i skiver
20 hvitløksfedd (ha rett i forma med skall!)
12 grønne oliven med sten
1 boks coctailtomater
saft og strimlet skall av 1 sitron
2 hakkede hvitløksfedd
3-4 rosmarinkvister (klipp de i mindre biter)
2 ts salt
2-3 krm sort pepper
1 ss olivenolje
Legg kyllinglår, poteter i skiver, hvitløksfedd, oliven og tomater i en stor ildfast form (må være stor nok til at man kan røre rundt underveis i stekingen). Fordel sitronskall og saft, presset hvitløk og rosmarin over poteter og kylling. Ha på salt, pepper og olivenolje. Rør om så alt blandes godt.
Stekes i ca. 50 min midt i ovnen ved 215 grader. Rør i formen 2-3 ganger under stekingen. Gled deg til den deilige duften som fyller kjøkkenet ditt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar