torsdag 18. september 2008

Kylling med hvitløk

ca. 1,2 kilo kyllinglår med skinn

6-8 middels store poteter i skiver

20 hvitløksfedd (ha rett i forma med skall!)

12 grønne oliven med sten

1 boks coctailtomater

saft og strimlet skall av 1 sitron

2 hakkede hvitløksfedd

3-4 rosmarinkvister (klipp de i mindre biter)

2 ts salt

2-3 krm sort pepper

1 ss olivenolje

Legg kyllinglår, poteter i skiver, hvitløksfedd, oliven og tomater i en stor ildfast form (må være stor nok til at man kan røre rundt underveis i stekingen). Fordel sitronskall og saft, presset hvitløk og rosmarin over poteter og kylling. Ha på salt, pepper og olivenolje. Rør om så alt blandes godt.

Stekes i ca. 50 min midt i ovnen ved 215 grader. Rør i formen 2-3 ganger under stekingen. Gled deg til den deilige duften som fyller kjøkkenet ditt!

Ingen kommentarer: