onsdag 22. juli 2009

Boller

Ingredienser:
1,5 liter hvetemel (900 gram)
ca. 1 dl sukker (90 gram)
2 ts kardemomme
6 dl melk
50 gram gjær
125 g smelta smør
1 egg (+ ev. 1 egg til pensling)

Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre (mel, sukker og krydder). Prøv med ca. 50-70 gram mindre mel, og ha heller i mer mel etter at deigen har heva. Varm melka til ca. 37 grader og løs opp gjæra. Smøret kan enten smeltes sammen med melka eller blandes inn direkte i deiga dersom det er romtemperert. Ha melk/gjær i deiga sammen med egget. Elt i cirka 10 minutt. Hev deiga i 45 minutt. Kna deiga godt og rull ut boller.
La bollene heve under et klede i 45 minutt. Pensle bollene med egg rett før de settes i ovnen. Temp: 225 grader i 10-12 minutt.
NB! Denne deiga kan også brukes til kanelboller (kutt da ut kardemomme).

Ingen kommentarer: