mandag 13. juli 2009

Eggerøre

Til ca. 6 personer. Anbefalt tilbehør: Foccacia...den ultimate.

1 stor rødløk
150 gram sukkererter
150 - 200 gram fetaost (eller chèvre)
250 - 300 gram bacon (kan godt sløyfes)
12 egg
3/4 ts salt
1 1/2 krm nykvernet pepper
1 1/2 krm paprikapulver
1 krm tabasco
1, 5 ss hvetemel
1,5 ss vann
2 ss smør
1 boks cherrytomater
2 vårløk

Skjær rødløken i tynne skiver og stek den til den blir myk. Kok sukkerertene i lettsaltet vann i 1 minutt. Strimle og sprøstek baconet og la det renne av på kjøkkenpapir.

Pisk egg, salt og krydder. Rør hvetemel i vannet og pisk det inn i eggeblandingen. Smelt smøret ved middels varme og ha i røra. Rør sakte til røren blir kremete og fast. Tilsett rødløk, cherrytomater delt i to, sukkererter og topp med bacon, strimlet vårløk og fetaost.

Kilde: Glad i mat

Ingen kommentarer: