onsdag 22. juli 2009

Tomatsaus

Ingredienser:
4 ss olivenolje
10 fedd hvitløk
150 gram hakket sjalottløk
4 store røde paprikaer, hakket
1 kg modne, ferske tomater, eller 1,5 kg hakket tomater på boks
2 tynne strimler ferskskåret appelsinskall (kan utelates)
en klype sterk paprikapulver/flak
en kype sukker
salt og pepper

NB! Halv porsjon holder i massevis!

Fremgangsmåte:
Varm olivenolje og tilsett hvitløk, sjalottløk og paprika. Stek i 10 minutter til paprikaen er myk, men ikke brun. Rør av og til. Tilsett tomater, med lake hvis det brukes hermetiske tomater, appelsinskall og paprikapulver. Smak til med salt, pepper og sukker. Kok opp. Skru ned til svak varme. La det surre uten lokk i 45 minutter, eller til væsken fordamper og tykner. Smak til om nødvendig.

Mos sausen gjennom en sikt, eventuelt i en kjøkkenmaskin, og deretter press den gjennom en fin sikt med en tresleiv..Eller bare kjør den i blenderen… Sausen er perfekt å fryse ned.

Ingen kommentarer: