3,5 dl melk (eller rismelk)
50 gram gjær
8-9 dl hvetemel (ikke ha i alt med en gang)
100 gram meierismør, i terninger
100 gram meierismør, i terninger
Fyll:
125 gram mykt meierismør
ca. 0,5 - 0,75 dl palmesukker eller brunt sukker (jeg blandet i litt erythritol også)
kanel etter smak
Dette fyllet er ganske søtt, så kanskje fyllet i denne oppskriften passer deg bedre?
Rør gjæren ut i melken og tilsett de øvrige ingrediensene - men hold tilbake litt av melet. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett smøret og kjør i 10 minutter til. La deigen heve i 45-60 minutter.Bland ingrediensene til fyllet.
Kjevle ut deigen til en leiv på 50 x 30 cm. Smør på fyllet på den ene halvdelen og brett den andre halvdelen over den med fyll. Skjær deigen i 2 cm strimler, og del strimlene igjen på langs, men ikke helt igjennom slik at de henger sammen øverst. Snurr strimlene og fold de sammen (se bilde). Pensle om ønskelig. Etterhev i cirka 45 minutter og stek deretter i 10-12 minutter, 225 grader.
Rør gjæren ut i melken og tilsett de øvrige ingrediensene - men hold tilbake litt av melet. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett smøret og kjør i 10 minutter til. La deigen heve i 45-60 minutter.Bland ingrediensene til fyllet.
Kjevle ut deigen til en leiv på 50 x 30 cm. Smør på fyllet på den ene halvdelen og brett den andre halvdelen over den med fyll. Skjær deigen i 2 cm strimler, og del strimlene igjen på langs, men ikke helt igjennom slik at de henger sammen øverst. Snurr strimlene og fold de sammen (se bilde). Pensle om ønskelig. Etterhev i cirka 45 minutter og stek deretter i 10-12 minutter, 225 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar