Et resultat av "man tager hvad man haver..". Tilsett litt mindre vann og du har en nydelig gulrotmos til fisk el.
2 stk gulrot
1 søtpotet (de varierer jo veldig i størrelse, men tilsvarende 1 stor vanlig potet?)
ca. 100 gram knollselleri (sellerirot)
1 medium rødløk
1 båt hvitløk
½ ss olje
1 ss revet frisk ingefær (eller cirka 1 ts ingefær på boks...selv om det er litt juks)
2,5 ss grønnsaksbuljong på flaske
6 dl vann (mindre om du skal lage mos)
salt (smak før du salter, buljongen er ganske salt)
kajennepepper
Fremgangsmåte:
Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje
noen minutter uten at det tar farge. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.
Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Smak ev. til med salt og en liten dæsj kajennepepper (forsiktig!).
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar