søndag 18. oktober 2015

Lapskaus

-2 stk røkte svineknoker (eller en lettsaltet og en røkt), ca. 1,2 kg hver
-3 kvaster rosmarin
-to-tre laurbærblader
-2 ss hele pepperkorn
-2 løk
-2 purreløk
-200 g persillerot
-1 kg gulrot
-1 kg potet
-salt og pepper
Ha svineknokene i en stor gryte. Ha i rosmarinkvaster, laurbærblad og hele pepperkorn. Dekk såvidt med vann. Kok opp og skru deretter ned varmen og la knokene trekke/småkoke i 2-3 timer (eller til kjøttet løsner fra beinet). Det er bedre å la knokene trekke enn å la de koke for mye. 
Ta knoken ut av kraften og legg den på et fat.Sil bort krydderene fra kraften.  Kutt opp grønnsakene i små terninger/purreløk kuttes i ringer. Skyll kjelen og ha grønnsakene i kjelen og fyll med kraften til grønnsakene er dekket. Kok opp grønnsakene og la de koke til de er møre. Jeg brukte mandelpoteter, og hadde de først i etter at de andre grønnsakene var kokt opp. 
Rens kjøttet fra svineknokene og kutt det i mindre biter.  Ha det tilbake i gryten når grønnsakene har kokt opp og la det varmes. Smak til med salt og pepper. 

Ingen kommentarer: