lørdag 16. januar 2016

Eltefritt brød med frø

350 g hvetemel
150 g grovt hvetemel
50 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g chiafrø
0,5 ts tørrgjær
1 ts salt
5 dl kaldt til lunkent vann

Start med å kverne frøene (i en foodprocessor el). Vei op de andre ingrediensene og bland sammen med frø, tørrgjær, salt og bland inn lunkent vann. Rør godt sammen og dekk til bollen med plast og et klede. La det heve 12-18 timer på benken. Rør det sammen på kvelden og stek brødet neste kveld. Da har du ferskt brød til frokost dagen etterpå.

Ha godt med mel på et bakepapir og hell røra over. Brett deigen noen ganger og hvelve bakebollen over (lurt å bruke en stor bolle). La det heve ca 1,5 time.

Når det er cirka en halv time igjen av hevetiden, sett en ildfast form med lokk i ovnen og sett ovnen på 250 grader. Løft deigen forsiktig over i den varme formen, sett på lokket og la det steke i 30 minutter. Slå ned temperaturen til 225-230 grader. Ta av lokket og la brødet steke videre i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: