Fordeig:
1/2 liter skummelt kulturmelk
250 gram sammalt hvete grov
200 gram sammalt rug grov
100 gram sammalt hvete fin
75 gram sammalt rug fin
1/2 dl lettkokte havregryn
1/2 dl havrekli
1,5 dl vann
1/2 pakke gjær
200 gram hvetemel
1 ts salt
Bland ingrediensene til fordeigen, elt godt. La deigen hvile i 30 minutt.
Varm vannet til 37 grader, smuldre gjæren og rør ut i vannet. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bolle som fordeigen. La heve i 45 minutt.
Elt deigen og form til to like store brød. Legg brødene i smurte former på 1,5 liter. Hev i 45 minutt. Pensle med vann og snitt brødene. Stek på nederste rille ved 200 grader i 55-60 minutt.
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar