lørdag 13. februar 2010

Mørk sjokolade

Grunnoppskrift på mørk sjokolade. Tilsett det du liker.

50 g kakaosmør
1 ss kokosolje
4 ss kakaopulver
4 ss lucumapulver
3 ss carobpulver
1 ss yaconsirup



Oljene smeltes i vannbad, og de andre ingrediensene røres inn én spiseskje av gangen. Bland inn nøtter og/eller tørket frukt om du ønsker. Eller hva med litt kokos? Det er også mulig å utelate lucumapulver, men blandingen av carob og kakaopulver er et "must", hvis ikke blir det for bittert.

Jeg har også testet følgende: jeg reduserte mengden lucumapulver til 1 toppet ts og tok i 2 ts erythritol (selges under navnet Sukrin i Norge) samt litt ekstra yaconsirup (kanskje 1/2 ss ekstra). Det ble veldig godt.

Helles over i sjokoladeformer og settes i kjøleskapet til det stivner. Eventuelt la det stivne på et bakepapir i fryseren i 20-25 minutt.

Linker til hvor du kan handle de ulike ingrediensene er lagt inn; http://www.iherb.com/ selvsagt.. Bruk kode UWI003 så får du 5 usd i rabatt.

Ingen kommentarer: