Pizzadeig
2 dl lunkent vann
270-300 gram hvetemel
1 ss olivenolje
1/4 ts salt
25 gram gjær
Lag gjærdeig og la den heve cirka 45 minutter.
Pizzasaus
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2 fedd hvitløk, finhakket
0,5 rødløk, finhakket
1/3 chili, finhakket
salt og pepper
finhakket frisk basilikum
Mozarellaost
Spekeskinke (legg den på når pizzaen er ferdigstekt)
eventuelt ruccolasalat
La løk, chili og hvitløk surre i litt olje noen minutter. Tilsett de hermetiske tomatene og la det putre på svak varme (jeg lot det stå en god stund på svak varme, slik at saften fra tomatene koker inn). Ikke rør for mye, det er fint om tomatene er så hele som mulig. Smak til med salt og pepper og bland inn frisk basilikum når sausen er ferdig. La gjerne sausen stå å trekke mens deigen hever.
Bak ut pizzaen og la den forsteke 4-5 minutter på 250 grader. Ha på saus og mozarellaost og la den steke noen minutter til osten har smeltet (kanskje 4-5 minutter til?), fortsatt på 250 grader. Ha på spekeskinke når du har tatt pizzaen ut av ovnen. Topp eventuelt med ruccolasalat.
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
1 kommentar:
ble pizza på oss ikveld også:)
Men denne versjonen ser mye bedre ut, skal prøves neste fredag:)
Legg inn en kommentar