søndag 3. august 2014

Havrekjeks


  •  60 g smør
  • 2 dl kokende vann
  • 250 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 dl melk
1. Del opp smør i terninger og ha det i en bolle sammen med melken. Hell kokende vann over, og bland sammen.
2. Lag mel av havregrynene. Her kan du bruke en blender, eller en stavmikser.
3. Bland bakepulver og salt i havremelet, og ha denne blandingen i smørvannet.
4. Kna det hele sammen til en deig. Kjevle deigen (ca. 2 mm) på et melet bakebord. Skjær deigen i firkanter eller stikk ut runde kjeks med et glass eller en utstikker. Prikk kjeksene med en gaffel.
5. Stek kjeksene lysebrune i midten av ovnen ved 175 ° C ca. 15 min. Slå av ovnen og la kjeksene stå i ovnen i 30 minutter for å bli helt tørre. Ikke la dem bli for stekt. Avkjøl på rist.

Oppbevares tørt i lufttett beholder.

    Ingen kommentarer: