søndag 23. februar 2014

Kylling med hvitløk

Mens du koker kyllingkraft kan det være en idè å steke en deilig kyllingrett i ovnen.

Etter å ha brukt kyllingfiltene til kyllingburger og skroget til kyllingkraft, gjenstod det kyllingvinger og kyllinglår som ble til kylling med hvitløk.


2 kyllingvinger
2 kyllinglår
1 hvitløk, hele fedd med skall
1 sitron deles i 6 deler
3-4 ss olivenolje
1-2 dl hvitvin
salt og pepper
litt fersk timian drysses over

Bland alt godt sammen og legg i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 2 timer ved 160 grader. Øk temperaturen til 200 grader og ta bort aluminiumsfolien. Legg ved et par gulrøtter den siste halvtimen (skrelt og delt i store biter). Server med potetmos eller hasselbackpoteter.

Ingen kommentarer: