søndag 23. februar 2014

Hamburgerbrød

  • 5 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 35-40 gram fersk gjær
  • 900 gram hvetemel 
  • 100 gram smør, i terninger
  • vann + sesamfrø
Bland det tørre og smuldre gjæren i det tørre. Lunk melken og vann til 25-30 grader og hell i det tørre. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ti minutter. Ha så i smør i terninger litt etter litt mens maskinen går i ytterligere ti minutter. Heve i ca 45 minutter. 

Ha deigen på bakebordet og elt den godt sammen. Deigen er litt klissete, så du kan bruke litt rapsolje på hendene for å forme den. Lag 18-20 rundstykker á 100 gram og legg på en plate med bakepapir. Trill hvert emne til en bolle og trykk de flate. La bollene heve i 30-40 minutter. Pensle med lunkent vann og strø med sesamfrø. Stek ved 225 grader i 12-14 minutter. La bollene avkjøle på en rist dekket med klede.

Ingen kommentarer: