- 5 dl melk
- 2 dl vann
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 35-40 gram fersk gjær
- 900 gram hvetemel
- 100 gram smør, i terninger
- vann + sesamfrø
Bland det tørre og smuldre gjæren i det tørre. Lunk melken og vann til 25-30 grader og hell i det tørre. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ti minutter. Ha så i smør i terninger litt etter litt mens maskinen går i ytterligere ti minutter. Heve i ca 45 minutter.
Ha deigen på bakebordet og elt den godt sammen. Deigen er litt klissete, så du kan bruke litt rapsolje på hendene for å forme den. Lag 18-20 rundstykker á 100 gram og legg på en plate med bakepapir. Trill hvert emne til en bolle og trykk de flate. La bollene heve i 30-40 minutter. Pensle med lunkent vann og strø med sesamfrø. Stek ved 225 grader i 12-14 minutter. La bollene avkjøle på en rist dekket med klede.
Kilde: www.trinesmatblogg.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar