Til 4 personer
600 gram svinefilet
2 ss olje
1 ss hakket timian (eller ca. 1/2 - 1 ts tørket)
1 ss hakket rosmarin (eller ca. 1/2 - 1 ts tørket)
2 fedd hvitløk, hakket
1/2 dl revet eple
1 dl brødsmuler
salt og pepper
12 skiver bacon
1 ss ekstra olje
500 gram poteter, delt i biter
1 rødløk skåret i båter
Dressing (er ikke nødvendig):
2,5 ss olje
1,5 ss balsamico
1 ts grovkornet sennep
Sett ovnen på 200 grader. Kok potetene i ca. 10 minutter. Hell av vannet og klem litt på dem med en gaffel, bland med løk og bland lett med 1 ss olje (kortere koketid om du bruker mandelpoteter). Legg i ildfast og stek i 25 minutter (er ikke nødvendig om du bruker mandelpoteter).
Bland brødsmuler, hakkede urter/eventuelt tørkede, olje, revet eple, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle. Del svinefileten i store biter, ca. 1 neve store. Snitt i kjøttet og dytt ned brødmiksen. Klem litt igjen før du surrer baconskiver rundt bitene. Stek forsiktig i stekepannen, til du får en fin stekeskorpe rundt det hele før du legger bitene i formen med potetene/løken. La kjøttet steke videre i ca. 18-20 minutter (alt etter hvor tykke skivene er). La det hvile under folie før du skjærer i det. Server med dressing om ønskelig.
Kilde: Kamille
halloumi and fall vegetable roast
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar