Dette rekker til 3-4 porsjoner...det er mektige saker
1 dl kremfløte
110 gram mørk sjokolade
2 eggeplommer
1 eggehvite
35 gram melis eller sukrinmelis (Etter min smak ble dette altfor søtt. Men for dere som spiser sukker eller søtning ofte, så er det kanskje passe).
Pisk fløte til myk krem og sett det i kjøleskapet. Smelt sjokoladen i vannbad (jeg anbefaler denne fra Ikea). Jeg koker vann i vannkokeren, heller det varme vannet i ei panne med vannbadinnsatsen fra Ikea (den skal ikke stå på ovnen). Sjokoladen smelter sakte, men det er ingen risiko for at du svir den.
Stivpisk eggehviten med melis/sukrinmelis. Bland forsiktig smeltet sjokolade med eggeplommene. Vend inn krem og til slutt den stivpiskede eggehviten.
Kilde: Trines mektige matblogg
1 kommentar:
Nam, sjokolademousse er såå godt:)
Skal absolutt prøves ut denne versjonen!
Legg inn en kommentar