lørdag 25. juli 2015

Bollefoccacia

500 g hvetemel
80 gram sukker
1 - 1,5 ts tørrgjær
3 dl melk
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg


Vaniljekrem

Bland det tørre i en bakemaskin. La maskinen gå litt for å blande alt. Smelt smør og ha i melka, varm til det er lunkent. Tilsett egg i blandingen og la maskina gå litt, tilsett smeltet smør/melkeblandingen og elte til deigen er smidig. Dekk med plast og la det heve i 1-3 timer (mindre gjær, lenger hevetid).

Alternativt kan du elte dette lett for hånd og deretter la det heve 1-3 time (mindre gjær, lenger hevetid). Da blir deigen mer kompakt.

Kle bakepapir en form i størrelse 40x30 cm. Hell deigen i formen og bre den lett utover (den er litt klissete, så bruk eks en slikkepott. Lag små groper i deigen (ca 4 i bredden og 5 i lengden). La deigen heve i ca 30 minutt (gjerne over varmt vann i vaskekummen). Trykk ned gropene igjen og fyll hver grop med vaniljekrem. Hev gjerne 15 minutter til før du steker i 15 minutter på midterste rille, og deretter ca 5-10 minutter på nederste rille ved ca 220 grader. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer: