1 kilo hvetemel
ca 100 gram havregryn
ca. 100 gram helkorn hvete eller helkorn rug
ca. 200 gram grovt hvetemel/grahammel eller en blanding av 150 gram grovt hvetemel og 50 gram rug
1/4 ts tørrgjær
0,5 ts sukker
0,5 ts salt
ca 1,1 liter lunkent til kaldt vann
Bland det tørre og ha i vannet. Bland godt til en relativt løs deig. Ha i mer vann eller litt mer mel for å tilpasse deigen. Dekk med plast og la det heve 10-15 timer i romteperatur.
Ha litt mel på bakebordet og hell deigen over. Strø litt mel på toppen og bruk en slikkepott for å samle/elte deigen. Rull ca 25 rundstykker og legg på en bakeplate med bakepapir. La heve ca 30 minutter og stek ca 15 minutter ved 230-250 grader (tilpass din egen ovn). Rundstykkene skal være lett gyldne på toppen og en hul lyd når du banker under rundstykkene. Avkjøl på rist.
halloumi and fall vegetable roast
for 3 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar