350 gram hvetemel
40 gram sukker
55 gram mykt smør i terninger
ca 1 ts tørrgjær (mer om du ønsker kortere hevetid)
2 egg
2 ts vaniljesukker
0,75 dl melk
0,5 dl vann
Fyll:
ca 50 gram smeltet smør
sukker og kanel i ønsket mengde.
Lunk vann og melk. La det stå litt. Bland det tørre i en bakebolle (eller i en kjøkkenmaskin). Ha i egg og bland videre. Ha i melk/vann og la maskinen gå mens du har i smør i terninger litt etter litt. La alt blandes godt. Ha deigen i en mindre bolle og la det heve 1 time (eller gjerne lenger om du har tid).
Bak ut deigen til en rektangel 30 x 50 cm. Pensle deigen smeltet smør og strø godt med sukker og kanel på. Del deigen i fem lengder og legg de oppå hverandre. Skjær stabelen i seks like hauger og stable de med snittsiden opp i en smurt brødform.
Dekk med plast og la etterheve i 30 minutter. Varm ovnen til 180 grader i mens. Stek ca 25 minutter midt i ovnen. Flytt brødet nederst i ovnen de siste 5 minutter (total steketid ca 30 minutter).
Ta ut brødet og hvelv det på en rist. Avkjøl på risten.
halloumi and fall vegetable roast
for 20 timer siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar