85 gram mykt smør i terninger
ca 1 ts tørrgjær (mer om du ønsker kortere hevetid)
2 egg
2 ts sukker
0,75 dl melk
0,5 dl vann
Fyll:
2 dl revet parmesan + litt ekstra til å strø over
1 dl smeltet smør
2 fedd hvitløk finhakket.
Lunk vann og melk. La det stå litt. Bland det tørre i en bakebolle (eller i en kjøkkenmaskin). Ha i egg og bland videre. Ha i melk/vann og la maskinen gå mens du har i smør i terninger litt etter litt. La alt blandes godt. Ha deigen i en mindre bolle og la det heve 1 time (eller gjerne lenger om du har tid).
Bak ut deigen til en rektangel 30 x 50 cm. Pensle deigen med 3/4 av smør/hvitløksblandingen og strø parmesan over. Del deigen i fem lengder og legg de oppå hverandre. Skjær stabelen i seks like hauger og stable de med snittsiden opp i en smurt brødform.
Dekk med plast og la etterheve i 30 minutter. Varm ovnen til 180 grader i mens. Strø litt parmesan på toppen og stek i 15 minutter midt i ovnen. Ta ut og pensle med resten av smør/hvitløksblandingen. Stek 10 minutter midt i ovnen og 5 minutter nederst i ovnen. Ta ut brødet og hvelv det på en rist. Avkjøl før det serveres til eks lasagne eller suppe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar