1 ts paprikapulver
2 ts gurkemeie
1 ts garam masala
400 gram hvit fisk (for eksempel torsk)
4 ss solsikkeolje
2 løk, finhakket
4 hvitløksfedd, hakket
5 cm ingefær, revet
1 ts sennepsfrø
1 boks tomater med hvitløk
3 dl kokosmelk
150 gram scampi
½ grønn paprika,hakket
½ rød paprika, hakket
1 ss hakket koriander til pynt
Bland paprikapulver, gurkemeie og garam masala. Gni inn fisken med halvparten av krydderblandingen, la det ligge en time. Varm olje i en stor panne og surr løk og hvitløk i ca. fem minutter, til den er gyllenbrun. Ha i ingefær, resten av krydderblandingen og sennepsfrø. Kok i to minutter. Tilsett tomater og 2,5 dl av kokosmelken. La sausen småkoke i 10 minutt. Ha i fisken og la det trekke i 5 minutt.
La deretter scampi og paprika trekke i sausen i fem minutter. Om scampiene er forkokte, legg de i rett før servering, ellers blir de seige. Smak eventuelt til med salt og litt sukker. Ha tilslutt i resten av kokosmelken og pynt med frisk koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar