fredag 26. september 2008

Lasagne

1 løk
3 hvitløksfedd
500 gram kjøttdeig
frisk hakket rosmarin (2-3 stilker)
1 boks knuste tomater med chili (400 gram)
1 dl ketchup med chili (eller vanlig ketchup og bland i passe mengde chilisaus)
salt og pepper

Ostesaus
5 dl melk
2 dl kremfløte (eller en blanding av melk og matfløte)
2 ss maizenna
100 gram fetaost
250 gram lasagneplater (ferske eller tørkede)

Revet ost til topping

Sett ovnen på 200 grader
Hakk løk, hvitløk og rosmarin. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk. Bland i rosmarin, knuste tomater og ketchup. La fyllet koke i 10 min. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus: Kok opp melk og fløte. Jevn med maizenna og smuldre i fetaosten.

Fordel ostesaus, lasagneplater og kjøttfyll lagvis. Avslutt med ostesaus og topp med revet ost.
Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 min (ferske lasagneplater) eller 30-35 minutt (tørkede lasagneplater).

Ingen kommentarer: