Ingredienser:
25 gram gjær
3 ½ dl vann
½ ts salt
1 ts sukker
50 gram meierismør
ca. 500 gram hvetemel
50 gram halvsmeltet smør
Valmuefrø
Fremgangsmåte:
Varm vann og smør til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen. Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca.. 22 x 80 cm (alternativt del deigen i to og halver lengden). Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og skjær 4 cm brede stykker. 16-18 stk.Sett stykkene på stekeplaten med skjøten ned. La den etterheve under plast på et lunt sted. Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over.Stekes ved 225 grader i 12-15 minutter.
halloumi and fall vegetable roast
for 21 timer siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar