Ingredienser:
600 – 700 gram reker med skall (kan også bruke reker i lake – cirka en boks?)
1 finhakket løk
1 – 2 ss karri (pulver eller pasta)
1 ts paprikapulver
1 purre
300 gram friske sjampinjonger i biter
3 små paprikaer (gjerne forskjellige farger)
3 tomater (kan også bruke hermetiske uten kraften)
litt hvetemel eller maizenna
2 dl fiskebuljong
3 dl matfløte
1 dl tørr hvitvin
2 hvitløksbåter
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell rekene. Smørfres hakket løk til den er blank og myk. Dryss over karri og paprikapulver. Bland godt sammen. Tilsett purrebiter og la dem frese med i et par minutter. Stek soppbiter gyllenbrune i en annen panne (er ikke nødvendig) og bland dem inn i løkpannen. Skjær paprika, hvitløk og tomat i biter og tilsett dem. Dryss over litt hvetemel og bland godt sammen.
Hell på buljong, fløte og vin. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper. Ha i rekene og la det trekke i et par minutter (ikke lenger for da blir de seige!).
halloumi and fall vegetable roast
for 17 timer siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar