85 g kaldt smør
350 g hvetemel + litt til utbaking
3 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
50 g sukker
1 ts kanel
1 ts muskatnøtt (bruk kode UWI003 for rabatt)
1 1/2 dl yoghurt naturell
1/2 dl melk
50 g mykt smør
2 små epler
1 egg til pensling
ca 2 ss perlesukker
Oppskriften er hentet fra frutimian
Sett stekeovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Del det kalde smøret i terninger og ha det i en food processor sammen med hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker, sukker, og halvparten av kanelen og muskatnøtten. Kjør det rundt til alt smøret har smuldret bort.
Varm yoghurt og melk i en kasserolle til du ser at yoghurten begynner å skille seg. Hell det over i food processoren og kjør akkurat nok rund til at det samler seg sammen til en deig. Ikke kjør food processoren mer enn akkurat nødvendig.
Rør resten av kanelet og muskatnøtten sammen med det myke smøret.
Del opp eplene i små terninger.
Dryss litt hvetemel på bakebordet og ha deigen over. Kjevle den ut til en firkant på 40 x 30 cm. Deigen er god og jobbe med, men forsikre deg om at den ikke sitter fast.
Fordel smørblandingen utover deigen og dryss eplebitene over. Rull sammen deigen fra den ene langsiden og fest enden godt inn til rullen. Klem pølsen litt flat før du deler den i 10 deler.
Pisk sammen egget og pensle sconesene. Dryss perlesukkeret over kakene. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter. La kakene avkjøles på en bakerist.
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar